top of page

Escola de restauració

OBJECTIU DE L'ACTIVITAT:

 

Donar a conèixer a cada persona les eines necessàries que li permetin treballar les peces que vol restaurar i presentar-les amb el degut nivell d'acabat. És interessant fer notar que la idea és donar a cada persona els coneixements que desitgi d'acord amb les expectatives que es va crea en começar. Els objectius que es tracta de fer efectius en cada cas son: lúdic o d'entreteniment, mitjà o "amateur", o bé professional.

 

A QUI VA DIRIGIDA?

 

L'activitat va dirigida a tota persona interessada en el manteniment i conservació de les peces amb tècniques que possibilitin el "rentat de cara", la protecció de les peces al davant de processos biològics (corcs, fongs...) o bé aturar processos degerenatius.

 

La restauració completa del moble amb neteges, reposicions volumètriques, marqueteries, coloracions, envernissats amb diverses tècniques de tapa porus i goma laca a canell i encerats.

 

Tècniques de policromia (tècniques pictòriques...)

 

Metal.lizats (tècniques de durat, de platejat...)

 

METODOLOGIA:

 

L'ensenyament es fa , sobre tot, de forma pràctica, alternant-hi xerrades teòriques. L'alumne treballa la seva pròpia peça i, en cas que no en pugui portar cap, se li assigna una.

 

També es realitzen pràctiques sobre suport de material nou en els casos d'envernissats, encerats, reposicions de faltes.

 

Escola
Escola
Baúl Irene
Cadira German
Baúl Oscar
Tocador Rosa
Costurero Maria Assumpció
Sillon americano. Ignasi
Mesa. Ignasi
Banco. Rafa
Colgador. Ignasi
bottom of page